luni, 6 aprilie 2015

Apron vs Non apron


In Babywearing cei doi termeni sunt strans legati de modul in care se poate lega un Mei Tai sau un Wrap Tai. Acum nu va imaginati ca sunt niste legaturi ultra, mega spectaculoase si nemaiauzite, ci este vorba doar de modul in care se prinde/se pozitioneaza centura din talie.

Ce inseamna apron si non apron? Apron vine din limba engleza si inseamna sort (sort de bucatarie, de bucatar), iar non apron ar fi un fel de "non sort"

Cand Mei Tai -ul / Wrap Tai-ul se pozitioneaza apron, el se va aseza in talie ca un sort de bucatarie lasand corpul sa cada in jos. Prinderea aceasta este folositoare bebelusilor mai mici pentru ca atat corpul Mei Tai-ului cat si al Wrap Taiul nu este un dreptunghi perfect ci aduce usor cu forma unei clepsidere. Pozitionand sistemul apron practic se inguseaza puntea si se scurteaza cu cativa centimetri panoul. In unele situatii centura din talie se poate rasuci chiar de doua ori.


Legatura non apron inseamna asezarea in talie a centurii la fel ca la un ssc(soft structured carrier), adica corpul se va aseza direct in sus. In acest fel latimea puntii se va folosi la maximum.

Atat Wrap Tai-ul cat si Mei Tai-ul se recomanda in jurul varstei de 6l+, dar sunt producatori care au adaptat modelele de Wrap tai si pentru varste mai mici cum este HopTye sau DidyTai de la 3l+ sa Wrap Tai Mic de la Poarta-ma recomandat de la 1l+



Purtari placute!

Madalina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu