miercuri, 23 decembrie 2015

Tu si bebe

Softai, bbc 100%, certificat OEKO TEX 100, tesut diagonal simplu

Albinuta 12l, 72cm, 8,100 kg
Timp de testare >1 luna :)

 
 As vrea intai de toate sa va povestesc despre Softai, asa in general, pentru ca in articolul nostru introductiv in babywearing nu am mentionat aceasta categorie de produse. Softai-ul este un sistem ergonomic, recomandat bebelusilor in jurul varstei de 6l, atunci cand acestia au un bun control al muschilor spatelui (4-6l). Softai-ul este un sistem hibrid intre clasicul mei tai si ssc (descrierea celor doua o gasiti aici). Practic centura mei tai-ului care se termina cu cele doua bretele si care se leaga la spate este inlocuita de o centura care se inchide cu ajutorul unei catarame (chinga si trident, in cazul nostru Duraflex) .


Softai-ul este un sistem parctic care se aranjeza extrem de usor. O data fixata centura in talie si pus copilul in sistem nu va ramane decat sa pozitionati bretelele in X pe spate si apoi sa le aduceti in fata unde sa le petreceti ( mai faceti un X sub funduletul copilului) si in final legate la spate. Personal prefer X-ul sub funduletul copilului pentru ca greutatea se distribuie mult mai bine. Un alt atu al acestui tip de legatura este ca atunci cand copilul creste este o buna metoda de a mari puntea cu ajutorul bretelelor si practic de a prelungi viata sistemului. In plus cand bretelele sunt petrecute peste fundulet, copilul va avea un plus de sigranta fiind protejat mai bine iar sansele ca el sa alunece in laterala sunt inexistete. Albinuta este un copil extrem de curios si activ, iar in momentul in care adoarme se relaxeaza complet. De aceea ma simt mult mai bine sa o stiu protejata, altfel as sta mereu cu o mana pe ea. Este exact aceeasi situatie ca atunci cand la ssc-uri prefer prinderea laterala de catarama pozitionata in partea superioara a panoului in locul celei aflate la baza.


Bretelele si centura sunt buretate si matlasate, aspecte ce il fac confortabil pentru orice constitutie,  iar zona capului si cea din spatele genunchilor este intarita pentru un confort suplimentar oferit bebelusului. Materialul utilizat in confectionare este un bumbac 100%, usor teapan la inceput, dar pe masura ce sistemul este utilizat devine mai placut. Rigiditatea este data si de grosimea materialului 280 gr/mp.  Desi este un material mai grosut este racoros pe timp de vara si tine de cald in anotipul rece. Sustine intr-un mod optim greutatea copilului si in plimbarile noastre lungi pe carile de munte nu am resimtit disconfort.



Este singurul sistem despre care tatal Albinutei a afirmat ca este pe gustul lui. Pacat ca nu am reusit sa importalizez si momentul cu pricina. Cu siguranta vor mai aparea si altele ;)


Softai-ul de la Tu si bebe este disponibil in doua variante de marimi baby si toddler. Varianta baby are puntea de 35cm si este recomandata copiilor cu varste cuprinse intre 6l si 24l, iar varianta toddler este recomandata copiilor de peste 18l pana in jurul varstei de 3ani. Protectiile de bretele si saculetul de depozitare se pot asorta si achizitiona separat.

Se poate purta atat in fata,  cat si in spate si pe sold.

Descriere producator:
Recomandat de 6l +
bbc 100%, tesatura diagonal simpla
disponibil intr-o gama variata de culori si imprimeuri vesele pentru panoul decorativ.
Mai multe detalii puteti citi pe pagina de FB a celor de la Tu si Bebe.

Madalina
Purtari placute



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu